Založ si blog

Budúci význam OLaNO v parlamente, narcistický Igor a gramatický Alojz

Priznám sa, k zamysleniu sa nad touto témou mi pomohol článok „Hlina ma dve dzeri a visielac považuje za cinizmus“…

Myslím si, že je potrebné, aby reprezentant občanov ovládal pravopis a výhovorky, aké použil statkár Alojz nie sú najlepšie. Ale to je druhotné.

Ide o to, čo je v nadpise, a tým je zamyslenie sa, či Igor Matovič a jeho „strana“ majú právo sedieť v parlamente. Prečo strana v úvodzovkách? Pretože zoskupenie ľudí v OLaNO je názorovo rôzne, nemajú reálnu stranícku štruktúru, ako to avizoval sám Matovič.

Dnes už sama o sebe roztrúsená pravica v nich nemôže hľadať podporu, no tak isto ani SMER. Nemožno sa spoliehať, či budú hlasovať tak, či onak, či budú tvrdiť to, čo budú konať. Tým pádom bude neskutočné ťažké schvaľovanie, a celkovo rokovanie v parlamente. Igor je totiž náturou trošku similárny práve Jánovi Slotovi, na ktorého počesť zorganizoval „after-party“, slovne sa navzájom urážali a podobne. Jeden z kola von, druhý dnu. A to poriadne štýlovo, s pomerne veľa percentami.
Skoro líder pravice…

Aké názory však majú „obyčajní“?
Sú to pronárodné záujmy, liberálne postoje, kresťanské zároveň? Kto vie, nech ma poučí, pretože zloženie ľudí ma dostáva do rozpakov. Keby sme si predstavili modelovú situáciu-zostavenie vlády OLaNO-m, akú stabilitu by mala koalícia, vláda? Ako budú doslova „obyčajní ľudia“ schopný hlasovať, riešiť dôležité otázky?

Viackrát sa Matovič vyjadroval, že budú zastávať kontrolnú funkciu.
Ono je to tak, že sa asi nazdáva, že by sa mohol dostať k materiálom ktoré by usvedčovali niekoho z jeho politických rivalov. Žeby mu niekto dôveroval, alebo ho rešpektoval. Možno mu zasa ponúknu nehoráznu sumu peňazí.
Kontrola zo strany Igora bude neobjektívna, pretože ako vieme, je to majster populista a narcistický, chronický anti-fico. Je možné dať do rúk pomyselnú kontrolu parlamentu niekomu ako je Matovič? Alebo ju dostane niekto z jeho Obyčajných ľudí a nezávislých osobností? Príde snáď Hlina vysypať do NRSR kopu hliny?

Všetci, čo smútite za Slotom, nesmúťte, vrátil sa v modernejšej, jemnejšej, populistickejšej podobe. Všetci, čo ste sklamaný z jeho percent a úspešnosti, nebojte sa. Rozhodne nikomu nepomôže a žiaľ, ako sa naivne nazdáva, nepoškodí.  Ale bude sa snažiť. Rýpať do každého radu.

 

Seriál: Čo ma na Slovensku mrzí. Časť prvá: Nevyužitý turizmus

14.01.2014

Mnohé okolnosti môjho života ma doviedli k premýšľaniu o turizme našej krajiny. Či to už boli precestované kontinenty alebo neustále otázky zahraničných priateľov o Slovensku, či vlastné nutkanie nás zviditeľňovať. Prvé klamstvo (alebo omyl) je samotná predstava, že nemáme čo ponúknuť. Opak je pravdou. Ťažko si predstaviť krajinu s našou rozlohou, ktorá [...]

Ďakujem Miki, ukázal si nám, že to ide

08.01.2014

V tomto krátkom článku nemám v úmysle hodnotiť politické činy dvojnásobného premiéra Mikuláša Dzurindu. Mám v úmysle zdôrazniť skutočnosť, že sme sa po toľkých rokoch dočkali politikovej korektnosti, úprimnosti a ľudskosti. Alkoholických excesov sme mali požehnane. Či je to Slota, Cuper, smerácki bitkári alebo český prezident s povestnou virózou. Všetci majú [...]

Pochod za pomoc skupine ľudí verzus pochod za vnútenie ideológie (Pride vs. Prolife)

23.09.2013

Dve skupiny ľudí, dve mestá, dva ciele, za ktoré sa bojuje. Napriek tomu však jeden vnímam ako oprávnenejší, ako ten druhý. Nie som členom ani jednej skupiny, preto je môj názor čisto subjektívny. Som neveriaci heterosexuál, čo znamená, že nemám bližší dôvod pomáhať jednej a nenávidieť druhú skupinu. V Bratislave sa pochodovalo za práva ľudí s opačným pohlavím. [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07, aktualizované: 12:33

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Matej Siget

Záujem o veci verejné, sprostredkovanie individuálnych názorov individuálnym ľuďom. Preto nečakám, že sa všetci zhodneme a kritika ma len a len ženie vpred

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 101649x
Priemerná čítanosť článkov: 2990x

Autor blogu

Kategórie