Založ si blog

Kto sú Anonymous a prečo ich zaujalo Slovensko? + VIDEO

 

Táto v poslednej dobe asi najznámejšia hackerská skupina vznika v roku 2003, no svet sa o nej prakticky začal dozvedať od roku 2010, kedy sa začala objavovať v médiách. Je to skupina hackerov z rôznych kútov sveta, bez jasného vedenia či orgánov.

 

Medzi najznámejšie a najvýraznejšie útoky patrilo napadnutie stránky Sony, Bieleho domu, FBI. Anonymous rovnako podporovala prevraty v Líbyi, Tunisku, Egypte, dnes podporuje prevrat v Sýrii. Svojimi útokmi pomyselne „bojujú“ za slobodu, morálnu spravodlivosť

Najnovšie ich meno rezonovalo v súvislosti s postupnou cenzúrou internetu, kvôli ktorej blokovali alebo napádali stránky vlád.

Medzi záujmy Anonymous sa nedávno zaradilo aj Slovensko. Ich prvým útokom bolo blokovanie stránky 99%, z dôvodu toho že neoprávnene používajú a skrývajú sa za ideu tohto svetového hnutia, ktoré sa od našej politickej strany dištancuje.

Pokračovali zablokovaním stránok SMER-u a SDKU, údajne kvôli spisu Gorila a skorumpovanosti týchto politických subjektov.

Všetky útoky u nás, ako aj v zahraničí, robia v poslednej dobe jednoduchým spôsobom, preťažia server a tým ho zhodia. Tento sofistikovaný spôsob je legálny, čiže v útokoch, v poukazovaní na nemorálnosť môžu pokračovať dalej.

Ďalším terčom v našej malej gorilej krajine bola spoločnosť Penta a im patriaca Prima Banka. Poisťovňu Dôveru nenapadli.

Aktuálnym terčom v týchto hodinách bola stránka vlada.gov.sk, jednak kvôli kauze gorila, ako aj kvôli začatiu ratifikovania „Obchodnej dohody o boji proti falšovaniu“ (ACTA) ktorá je spornou a organizáca aj jednotlivci sa právom obávajú, že ACTA začne cenzúru internetu.

 

Myslím si že útoky na Slovensku sú veľmi vážnym varovaním aj pre toho najväčšieho skeptika. Úroveň demokracie je mizivá, korupcia na neprípustnej úrovni. Sme až tak veľmi neschopný vidieť veci sami a musia nám pomáhať otvoriť oči hackeri z celého sveta? Je Slovensko schopné postavť sa ešte na nohy rovnocennosti, morálky a udupať korupciu a politické prešľapy?

 

Podľa mňa nádherné video.. Čo si myslíte o Anonymous a ich aktivitách vy?

Video

 

 

 

Seriál: Čo ma na Slovensku mrzí. Časť prvá: Nevyužitý turizmus

14.01.2014

Mnohé okolnosti môjho života ma doviedli k premýšľaniu o turizme našej krajiny. Či to už boli precestované kontinenty alebo neustále otázky zahraničných priateľov o Slovensku, či vlastné nutkanie nás zviditeľňovať. Prvé klamstvo (alebo omyl) je samotná predstava, že nemáme čo ponúknuť. Opak je pravdou. Ťažko si predstaviť krajinu s našou rozlohou, ktorá [...]

Ďakujem Miki, ukázal si nám, že to ide

08.01.2014

V tomto krátkom článku nemám v úmysle hodnotiť politické činy dvojnásobného premiéra Mikuláša Dzurindu. Mám v úmysle zdôrazniť skutočnosť, že sme sa po toľkých rokoch dočkali politikovej korektnosti, úprimnosti a ľudskosti. Alkoholických excesov sme mali požehnane. Či je to Slota, Cuper, smerácki bitkári alebo český prezident s povestnou virózou. Všetci majú [...]

Pochod za pomoc skupine ľudí verzus pochod za vnútenie ideológie (Pride vs. Prolife)

23.09.2013

Dve skupiny ľudí, dve mestá, dva ciele, za ktoré sa bojuje. Napriek tomu však jeden vnímam ako oprávnenejší, ako ten druhý. Nie som členom ani jednej skupiny, preto je môj názor čisto subjektívny. Som neveriaci heterosexuál, čo znamená, že nemám bližší dôvod pomáhať jednej a nenávidieť druhú skupinu. V Bratislave sa pochodovalo za práva ľudí s opačným pohlavím. [...]

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

kašeľ, dieťa, vyšetrenie, stetoskop

Do Česka prišlo 20-tisíc dávok očkovania proti čiernemu kašľu

16.04.2024 13:20

Česká republika tento rok čelí najsilnejšej epidémii čierneho kašľa za viac ako 60 rokov.

Matej Siget

Záujem o veci verejné, sprostredkovanie individuálnych názorov individuálnym ľuďom. Preto nečakám, že sa všetci zhodneme a kritika ma len a len ženie vpred

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 101544x
Priemerná čítanosť článkov: 2987x

Autor blogu

Kategórie